Det skall vara enkelt att börja spela!

Många upplever att tröskeln är hög från tanken ”att börja spela golf skulle vara kul” till att man verkligen är där ute på banan och spelar. Vi upplever att det gäller knattar och juniorer såväl som äldre – även om det finns lysande undantag. På Sigtuna Golfklubb arbetar vi aktivt för att denna inställning skall komma på skam. Vi förenklar steget från att vara ”intresserad av golf” till att bli en ”aktiv golfare”! Att snabbt komma ut på banan och uppleva spelet är viktigt för oss.

Hur gör man?

  1. Boka en lektion hos vår Pro Fredrik Antblad, 0708-79 47 54 eller på 08-592 540 12
  2. Efter första lektionen kommer du och Fredrik överens om en plan för din resa till det ”Gröna kortet”
  3. Träna på vårt fantastiska övningsområde och på 6-hålsbanan.
  4. Lär dig de grundläggande reglerna via interaktivt program på Internet
  5. Efter genomfört lektionspaket är det dags att  tillsammans med en fadder komma ut på banan och lära sig samspelet och träna slag.
  6. När du har uppnått poängen för hcp 54 är du golfare. Grattis!
  7. Faddergruppen har som uppgift att hjälpa nya medlemmar att ”komma in” i klubben och kommer bjuda in till en introduktion till fadderspel.

Ett bra alternativ är våra nybörjarkurser i början av varje säsong, där man tillsammans med andra lära sig golfens grunder.  Priset för kursen är 1500kr. Mer info om kommande nybörjarkurser hittar du här.

Under kursen kommer vi lära oss grunderna i svingen, närspelet och reglerna. Till närspel hör chip, pitch, bunker och puttning. Ni kommer snart märka att golfens olika moment följer en röd tråd.