Klubb

Sigtunabygdens Golfklubb bildades 1961, då som golfklubb nummer 66 i Sverige. Banarkitekten Nils Sköld engagerades. I mars 1962 hölls klubbens första årsmöte med 14 medlemmar!  Det dröjde 10 år tills 18-hålsbanan var klar och ytterligare ett antal år innan nuvarande klubbhus uppfördes. Idag finns det dessutom en 6-hålsbana för våra minsta men också användbar för att träna inspel.

Klubben har i folkmun kallats ”Sigtuna Golfklubb” och på vårmötet 2012 beslutades formellt att byta namn till Sigtuna Golfklubb.

Vårt träningsområde är generöst tilltaget och bjuder på många möjligheter; långa inspel mot greener byggda enbart för detta ändamål, fairwaybunkrar att öva längre inspel från, liksom lite djupare dito för precision i närspel mot flagg. Självklart har vi övningsgreener, en i övningsområdet och en centralt mellan kansli, restaurang och första tee. En komponent i övningsområdet är driving range som ”sväljer” slag även från den långtslående. Studio med tekniskt moderna analysmöjligheter ingår också i den anläggningen som vi under åren utvecklat och förädlat utifrån medlemmars och gästers önskemål och behov.

En grundläggande idé är att vi hela tiden skall ”förädla” vår anläggning, bygga på de grundbultar som naturen givit oss och vara lyhörda när det gäller förslag om förändring och förbättring.

Klubbens vision är att vara en naturlig och lättillgänglig mötesplats för alla, vara sig du är golfare eller inte. Vår målbild är att såväl medlemmar som gäster skall ha tillgång till en bana i absolut toppklass vad gäller finish.

Men vi vill också bidra till demokrati, integration, ekonomisk utveckling, friskvård, rekreation och idrott samtidigt som vi arbetar för ökad biologisk mångfald och vård av natur- och kulturvärden.

Tillgänglighet, service och juniorverksamhet är tre viktiga nyckelord i vårt arbete. Vi vet att hög service och passion för vad vi gör, skapar trivsel på och utanför banan.

Du hittar oss 3 km utanför Sigtuna stads centrum, nära Arlanda (15 min med bil), Stockholm (35 min med bil) och Uppsala (25 min med bil). Närheten till Arlanda och E4 kommer du inte märka av när du väl är ute på banan – det är befriande tyst om man bortser från fågellivet och någon enstaka ”fore”.

18-hålsbanan, som blev spelklar 1971, smälter väl in i den natursköna omgivningen. Täta kortklippta fairways, välkrattade bunkrar och jämna, snabba greener och välklippta ruffar som försvårar nästa slag men gör bollen lätt att hitta – förutsättningarna för en bra score är de bästa!

Många gamla, stora ekar och ett rikt fågelliv tillsammans med Garnsvikens vatten som glittrar genom välskötta trädridåer, ger banan känsla och karaktär.